February 21, 2018

Ο Δημήτρης Τσανικλίδης είναι ένας επιτυχημένος γιατρός που ζει κι εργάζεται στο δήμο Αχαρνών. Πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, απόλυτα συνειδητοποιημένος για την ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στους συμπολίτες του. Παρόλο που αναγνωρίζει πως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες, είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη μεγάλη προσπάθεια για την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας. Ο πολιτικός του λόγος αλλά και η γενικότερη παρουσία του δείχνουν ότι πράγματι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού της Περιφέρειας Αττικής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι είναι η πρώτη φορά που ακούμε πολιτικό να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερείας μας, το οποίο χαρακτηρίζει «εξαιρετικό»! Πιστεύει ακράδαντα πως το μεγαλύτερο «όπλο» ενός πολιτικού είναι η καθημερινή κι ειλικρινής επικοινωνία με το λαό, ενώ ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση είναι να εργασθούμε όλοι μαζί!

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κοινά; Το ρωτάω γιατί πολλοί άνθρωποι που είναι πετυχημένοι στον επαγγελματικό τους τομέα, όπως εσύ, το αποφεύγουν…

Πράγματι, τη δουλειά μου την αγαπώ πολύ! Το θέμα δεν είναι μόνο να είσαι επιτυχημένος, ένας καλός και αποτελεσματικός γιατρός. Είναι η χαρά να προσφέρεις στο συνάνθρωπό σου, να βρίσκεσαι δίπλα του όταν χρειάζεται τη βοήθειά σου. Όμως, αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω ακόμη περισσότερα, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω απέναντι στους συμπολίτες μου.

Μην ξεχνάτε ότι κι εγώ είμαι ένας από εσάς, ως μόνιμος κάτοικος κι επαγγελματίας του Δήμου Αχαρνών, με τα ίδια καθημερινά προβλήματα, τα ίδια όνειρα και τις ίδιες προσδοκίες. Ταυτόχρονα, έχω την πεποίθηση πως η Περιφέρεια Αττικής έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, με μοναδικά χωροταξικά χαρακτηριστικά και, κυρίως, εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Ακόμη, πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω στην πολιτική ανανέωση που τόσο ανάγκη έχει και η χώρα μας και η παράταξη της Ν.Δ., αλλά και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πραγματικών, καθημερινών προβλημάτων της Περιφερείας μας!

Ποια είναι η γνώμη σου για την υπόθεση Novartis;

Συμφωνώ απόλυτα με τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον κ. Μητσοτάκη, που ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης της Novartis. Αυτό που με προβληματίζει, ωστόσο, είναι η διαχείριση της υπόθεσης από την κυβέρνηση, γιατί δείχνει να ενδιαφέρεται κυρίως για την πολιτική- επικοινωνιακή αξιοποίησή της, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ουσιαστική διαλεύκανσή της. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνεύσει κανείς τα δικονομικά σφάλματα που έχουν διαπραχθεί.

Βέβαια, αυτό πλέον το έχει αντιληφθεί πλήρως ο κόσμος. Στις επισκέψεις μου σε όλη την Περιφέρεια οι συμπολίτες μου λένε για το θέμα «Εννοείται ότι θέλουμε να τιμωρηθεί όποιος παρανόμησε. Να μη νομίζει όμως ο κ. Τσίπρας ότι θα ξεχαστούμε με τη Novartis και θα δώσει τ’ όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρουμε είδηση και χωρίς ν’ αντιδράσουμε!!!»

Πιστεύεις τον πρωθυπουργό όταν υπόσχεται έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο;

Αυτή η πολύ- διαφημιζόμενη έξοδος από τα Μνημόνια είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό «χαρτί» του Πρωθυπουργού, προκειμένου, για μια ακόμη φορά, να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!

Πιστεύω, όμως, ότι και αυτό το επικοινωνιακό του εφεύρημα θα το συντρίψει η πραγματικότητα. Μετά τον Αύγουστο ο λαός δεν θα δει καμία βελτίωση στην καθημερινότητά του και καμία προοπτική ανάπτυξης κι ανάκαμψης της πραγματικής οικονομίας! Η επιτήρηση θα παραμείνει, άσχετα πώς θα ονομάζεται, το ίδιο και τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

Πώς κρίνεις τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και την άρνηση της σκοπιανής κυβέρνησης για αλλαγή στο Σύνταγμά τους αλλά και στην υποτιθέμενη Μακεδονική Εθνότητα;

Το πρώτο που πρέπει να παρατηρήσει κανείς είναι αυτή η περίεργη σπουδή της κυβέρνησης να παραδώσει το όνομα «Μακεδονία» χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς καμία εξασφάλιση από την άλλη πλευρά. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την επιπολαιότητα και την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται την υπόθεση. Το δε επιχείρημα ότι «ας πάρουν πρώτα το όνομα και τα υπόλοιπα θα τα κάνουν σε βάθος χρόνου», νομίζω ότι στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας και ρεαλισμού, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη τη μέχρι τώρα στάση των Σκοπιανών.

Έπειτα, είναι φανερή η αλαζονεία τους, καθώς ξεκίνησαν και προχωρούν τις διαπραγματεύσεις για ένα μείζον εθνικό θέμα, χωρίς καμία συνεννόηση, καμία συναίνεση και καμία νομιμοποίηση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σαν να επρόκειτο για ένα οποιοδήποτε νομοσχέδιο το οποίο θα το «περάσουν» πλειοψηφικά.

Ακόμη, δίνει την αίσθηση ότι θέλει να «ξεμπερδεύει» με το θέμα, ενδεχομένως για να το επικαλεστεί ως διπλωματική της επιτυχία προεκλογικά. Τώρα, εάν και πώς είναι εφικτό η ήττα σε μείζονα εθνικά θέματα να παρουσιαστεί ως εθνική επιτυχία, την απάντηση, νομίζω, τη δίνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, όπου κι αν βρεθεί κανείς.

Σε ό,τι αφορά τη Σκοπιανή κυβέρνηση, αυτή η αδιαλλαξία της επιβεβαιώνει τον αλυτρωτισμό της πολιτικής της. Την ίδια στιγμή, δικαιώνει απόλυτα την αντίδραση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τα πρόσφατα συλλαλητήρια.

Είμαστε κάθετοι: καμία διαπραγμάτευση για το όνομα, εάν πρώτα τα Σκόπια δεν αποκηρύξουν κάθε αλυτρωτική πολιτική, που βασίζεται στην ύπαρξη δήθεν Μακεδονικής Εθνότητας, και δεν προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμά τους!

Ποιο είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών;

Δεν θέλω να υποτιμήσω τα οικονομικά προβλήματα που κατατρύχουν την ελληνική κοινωνία και φτωχοποιούν όλο και περισσότερους Έλληνες. Όμως, φρονώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η περιφρόνηση και η απαξίωση που βιώνουν από τη σημερινή κυβέρνηση!

Οι Έλληνες πληρώνουν την κρίση με το αίμα τους κι αυτό οφείλουν όλοι, τουλάχιστον, να το σέβονται. Παρόλα αυτά, όταν όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς κομματικές ταυτότητες και διχασμούς, διαδηλώσαμε για ένα θέμα καθαρά εθνικό, χαρακτηριστήκαμε ως τραμπούκοι, φασίστες, μειοψηφία άνευ σημασίας κι άλλα πολλά. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας έφτασε σε σημείο να μας χαρακτηρίσει «ετερόκλητο όχλο»! Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους δεν υπήρξε πρωθυπουργός να μιλήσει με τόση περιφρόνηση και με τέτοια απαξίωση για το λαό που τον εξέλεξε!!! *Ο Δημήτρης Τσανικλίδης είναι Πολιτευτής Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com