October 05, 2017

Με μία ανοικτή συγκέντρωση στις Αχαρνές, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής στην οδό Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να γιορτάσει την 43η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.
«Η παρουσία σας αυτήν την ξεχωριστή μέρα με τιμά και με συγκινεί. Είμαστε απόψε όλοι εδώ στο Μενίδι, στο Δήμο Αχαρνών για να γιορτάσουμε μαζί την 43η επέτειο ίδρυσης της μεγάλης μας παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας. Δε θέλω να ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε ένα Kόμμα των πολλών, μια γνήσια λαϊκή παράταξη.Είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μία γνήσια λαϊκή παράταξη, αντίθετα με εκείνους που θέλουν να διχάσουν, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλους τους Έλληνες ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί μπορούμε καλύτερα. 43 χρόνια μετά, η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Μας φωτίζει τον δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μας θυμίζει ότι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία δεν έχει τελειώσει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Έκανε αναδρομή στα 43 χρόνια με αναφορές σε όλους τους προηγούμενους αρχηγούς από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον ρόλο του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε μόνο για την κεντρική πολιτική σκηνή και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την οικονομική κρίση, αλλά επικεντρώθηκε και στα προβλήματα που μαστίζουν την πόλη των Αχαρνών. Σε συνέχεια των επαφών που είχε όλους τους προηγούμενους μήνες με τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό ειδικά μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος και προς τον Δήμαρχο τόνισε πως πρέπει επιτέλους Τσίπρας και Τόσκας να αφήσουν την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Να θυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί τον Δήμο Αχαρνών μετά από πρόσκληση του Δημάρχου και είχε πραγματοποιήσει περιοδεία ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης πριν λίγους μήνες:
«Όπως και σε όλη την ελληνική Επικράτεια, έτσι και εδώ στο Μενίδι δεν λείπουν τα προβλήματα. Δεν είμαι όμως εδώ σήμερα για να σας μιλήσω για τα προβλήματα, για την ανεργία, για τα μικρά εισοδήματα, για τον φόβο στις γειτονιές και στα σπίτια σας. Αυτά, άλλωστε, τα ξέρετε, τα ζείτε κάθε μέρα. Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Γιατί εμείς οι Έλληνες – το ξέρω ότι το αισθάνεστε και εσείς, το αισθάνονται οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας – πραγματικά αξίζουμε καλύτερα. Και γιατί – πάνω από όλα – πρέπει να ξαναβρούμε την πίστη μας, όχι απλά στη χώρα μας, αλλά στους ίδιους τους εαυτούς μας. Για να ξαναζωντανέψουμε την Ελλάδα. Μια Ελλάδα στην οποία κανείς, μα κανείς, δεν επιτρέπεται να μένει στην άκρη.
Είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, για να σταθούμε στο πλευρό της κάθε οικογένειας που ζει στη σκιά και στο φόβο της εγκληματικότητας. Για να μπορεί κάθε παιδί να πηγαίνει στο σχολείο με ασφάλεια και κανείς γονιός να μην καρδιοχτυπά για το τι μπορεί να συμβεί. Για να μην ξαναζήσουμε τραγικά περιστατικά, όπως αυτά που ζήσατε εδώ στο Μενίδι πριν από λίγους μήνες. Αλλά και για να μην ζουν μέσα στην αγωνία, ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι.
Πρόσφατα, πριν από δύο μέρες, η Ελληνική Αστυνομία είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, την απελευθέρωση του επιχειρηματία, του κυρίου Λεμπιδάκη. Θέλω να την συγχαρώ και δημόσια για αυτήν την μεγάλη επιτυχία και της αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Αλλά αυτό που πέτυχε η αστυνομία στην Κρήτη μπορεί να το πετύχει παντού. Αρκεί ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τόσκας να αφήσουν την αστυνομία να κάνει επιτέλους τη δουλειά της. Να κάνει τη δουλειά της στα Εξάρχεια, αλλά να την κάνει εδώ και στο Μενίδι, στις περιοχές που θεωρούνται άβατα, στον Ασπρόπυργο, σε περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι αισθάνονται πραγματικά απροστάτευτοι. Εδώ πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, εδώ πρέπει να στελεχώσουμε τα αστυνομικά τμήματα, εδώ έχετε την μεγαλύτερη ανάγκη από ασφάλεια και εμείς την ασφάλεια του μέσου Έλληνα πολίτη – ειδικά του πιο αδύναμου -θα την εγγυηθούμε και στο ζήτημα αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις. Προτεραιότητά μας δεν θα κουραστώ να το λέω – σας είπα στην αρχή ότι είμαστε μια μεγάλη λαϊκή παράταξη – είναι να στηρίξουμε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στην ανεργία που μαστίζει και την πόλη μας: «Έγινε μεγάλη συζήτηση για την έννοια των κοινωνικών και των οικονομικών ανισοτήτων. Θα σας πω, για ακόμα μια φορά, ότι τις ανισότητες δεν τις πολεμάς με λόγια, αλλά με πράξεις. Και τους πιο αδύναμους δεν τους στηρίζεις μόνο με ένα επίδομα, που μπορεί να κρατήσει λίγους μήνες, βγαλμένο μέσα από το στράγγισμα της πραγματικής οικονομίας, αλλά μέσα από μια υγιή βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Τους πιο αδύναμους τους στηρίζεις, πάνω από όλα, δημιουργώντας νέες δουλειές. Και μόνο οι νέες δουλειές που αποτελούν την κεντρική προτεραιότητα του προγράμματός μας απελευθερώνουν ανέργους και χαμηλόμισθους από τον εφιάλτη της ανεργίας και της απομόνωσης. Αυτό θα κάνουμε και αυτή είναι η μεγάλη μας προτεραιότητα. Ξέρουμε να το κάνουμε, ξέρουμε πως θα προσελκύσουμε μεγάλες και μικρές επενδύσεις και μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη αναπτυξιακή έκρηξη τα επόμενα χρόνια για όλη την Επικράτεια.
Κυρίως, όμως, εδώ για τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, τις περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα, της Δυτικής Αθήνας, ο στόχος μας πρέπει να είναι απλός και φιλόδοξος ταυτόχρονα. Μέσα στην επόμενη πενταετία πρέπει ο μέσος όρος της ανεργίας στην Ελλάδα να πέσει στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι φιλόδοξος, αλλά πρέπει να τον πετύχουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε»

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com