August 05, 2014

Του Φίλιππου Κατάρα

Αρνούμενoι να κολυμπήσουμε σε ρηχά νερά, για μας εδώ δεν αρκεί απλά να καταδικάσουμε έναν πόλεμο, αλλά να αναδείξουμε τους πραγματικούς φταίχτες και τα αίτια που οδήγησαν σε αυτόν. Από την Γιουγκοσλαβία το 1999 (σκοτώθηκαν πάνω από 5000 άνθρωποι εκ των οποίων το 30% παιδιά) και την ομιλία Μπιλ Κλίντον, στις 15 Απρίλη του 1999 στην Καλιφόρνια: «Κεντρικό στοιχείο του αγώνα της εποχής μας είναι το όραμα της παγκοσμιοποίησης... Τα σύνορα θα χάνουν συνεχώς τη σημασία τους».. στην Λιβύη ,το Ιράκ, την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη των πάνω από 1000 νεκρών των 4000 τραυματιών, εκεί που τάχθηκαν υπέρ του Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.

Οι κυβερνήσεις προσπαθούν σε μια περίοδο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών να αναδείξουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης που εκπροσωπούν και το καταφέρνουν μέσα από την συνεχή προβολή της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα τους, προσπαθούν να τονώσουν το πατριωτικό συναίσθημα, με σκοπό να φέρουν σε σύγκρουση όχι τους εκμεταλλευόμενους λαούς με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που είναι ο πραγματικός τους εχθρός, αλλά μεταξύ τους στο όνομα τάχα της πατρίδας.

Ο λαός οδηγείται να πολεμά κάτω από ξένες σημαίες και να χαράζει με το αίμα του τα νέα σύνορα, στο ξαναμοίρασμα της γης.

Στην Ελλάδα τα αστικά κόμματα την ίδια ώρα που καταδικάζουν μια επίθεση, προβάλουν στον λαό στην αναγκαιότητα συμμετοχής της χώρας στην μια ή άλλη λυκοσυμμαχία.

- Το 2009 ψήφιζαν το 3,4%(8 δις ευρώ ) του ΑΕΠ για Νατοϊκές δαπάνες όταν την ίδια στιγμή μείωναν τη χρηματοδότηση για την παιδεία και την υγεία.

- Έστελναν αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων για να υπηρετούν το Νατο σε Ιράκ, Κοσσυφοπέδιο, Αφγανιστάν.

- Παραχωρούσαν την Σούδα για Νατοϊκή επέμβαση.

- Μιλούσαν για την εξάλειψη του νεοναζισμού στην Ευρώπη την ώρα που στήριζαν την Ε.Ε. στην χρησιμοποίηση των φασιστών στην Ουκρανία για την αλλαγή εξουσίας.

- Ενώ ακόμα και αν φαίνεται ότι κάποιοι καταδικάζουν τα εγκλήματα, στην Παλαιστίνη η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεων με το Ισραήλ σε πολιτικοικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

- Η Ε.Ε. νομιμοποιεί με το ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου 17/7/2014 το Ισραηλινό έγκλημα με την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύμα και θύτη.

- Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λειτουργούν σαν ανάχωμα σε μια μερίδα του λαού, που πολύ σωστά θέλει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, εγκλωβίζοντας τον σε νέα λυκοσυμμαχία αυτή τη φορά με τη Ρωσία.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σηκώσουν ανάστημα, να βγουν μπροστά και να παλέψουν σε όποια χώρα κι αν ζουν, ενάντια στα εγκλήματα στη Παλαιστίνη, στην Ουκρανία και όπου αλλού γίνονται για το μοίρασμα των αγορών.

Δεν μπορούν να στοιχίζονται με τη μια ή την άλλη μερίδα του κεφαλαίου, με τη μια ή την άλλη λυκοσυμμαχία.

Να βγάλουν συμπεράσματα και να παλέψουν, να πετάξουν τον ζυγό απ τους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, να φτιάξουν ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων τους, όπου θα είναι δικός τους όλος ο πλούτος που παράγουν και θα μπορούν να αναπτύξουν δημιουργικές ικανότητες προς όφελος τους, σε μια πατρίδα που μόνοι σύμμαχοι θα είναι η εργατική τάξη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com