December 22, 2017

Πολυμελής εγκληματική οργάνωση που προμηθευόταν, αποθήκευε και διακινούσε νακρωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε με επιχείρηση που κράτηση δύο μέρες το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, το διήμερο 19 και 20 Δεκεμβρίου, σε περιοχές της Δυτικής, Βορειανατολικής Αττικής και της Αθήνας συνελήφθησαν συνολικά 15 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, 7 Έλληνες και 8 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 16 έως 32 ετών.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται και 8 επιπλέον μέλη της οργάνωσης, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 3 γονείς, 2 ημεδαποί και αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και 2 ακόμα άτομα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών για προσωπική χρήση.

Σε σχολεία των Αχαρνών, της Ν. Φιλαδέφλειας και των Αγ. Αναργύρων πουλούσαν ναρκωτικά οι δράστες…

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας από τον τρόπο που οι έμποροι ναρκωτικών μυούσαν τους χρήστες τους από μικρή ηλικία στον λευκό θάνατο! «Πελάτες» τους ήταν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων των Αχαρνών και της Ν. Φιλαδέλφειας και των Αγ. Αναργύρων. Στην συμμορία των διακινητών συμπεριλαμβάνονται και 2 μαθητές που προωθούσαν τα ναρκωτικά στην σχολική κοινότητα. Το «κουβάρι» της διακίνησης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πέρυσι μία μαθήτρια υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο έξω από το σχολείο κατά την διάρκεια των μαθημάτων από χρήση ναρκωτικών ουσιών. Από τότε ξεκίνησαν οι έρευνες καθώς υπήρξαν καταγγελίες από σχολεία της πόλης αλλά και τον Δήμο. Ένας άλλος μαθητής είχε λιποθυμήσει όταν κάποιος είχε ρίξει στο αναψυκτικό του ναρκωτικό χάπι. Η συμμορία προσπαθούσε να εντάξει νέα θύματα στον κυκλώνα των ναρκωτικών με την χρήση χαπιών έκσταση.

Πως συνελήφθησαν;

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας συλλέχτηκαν όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των μελών και η διακρίβωση της εσωτερικής δομής και των διασυνδέσεων της οργάνωσης, ενώ προσδιορίστηκε επακριβώς η μεθοδολογία modus operandi, που ακολουθούσαν στην ανάπτυξη της εγκληματικής τους δράσης.

Πιο αναλυτικά και σε ότι αφορά στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή λειτουργούσε με τη μορφή εκτεταμένου «δικτύου» προώθησης ναρκωτικών, κατανεμημένο σε τέσσερις ομάδες, οι οποίες εμπορεύονταν και διακινούσαν συστηματικά ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και ναρκωτικά δισκία. Όσον αφορά στις περιοχές που δραστηριοποιούνταν, αυτές εντοπίζονται στη Δυτική Αττική, όπως στις Αχαρνές, τους Άγιους Αναργύρους, τα Άνω Λιόσια, σε περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής, όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη Νέα Χαλκηδόνα, το Νέο Ηράκλειο καθώς και σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατησιά, τον Κολωνό, τα Σεπόλια, το Γκάζι, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως στη Γλυφάδα.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους modus operandi, τα μέλη των ομάδων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία προωθούσαν σε χρήστες κυρίως σε δημόσιους χώρους, όπως σε πλατείες και πάρκα. Χαρακτηριστικό στοιχείο της δράσης τους είναι ότι δεν μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε περίπτωση που επιθυμούσαν να προβούν στη πώλησή τους προμηθεύονταν τις ουσίες είτε από οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους «καβάντζες», είτε από τρίτα άτομα, τα οποία στρατολογούσαν με αντάλλαγμα μικροποσότητες κάνναβης. Τα μέλη των ομάδων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες, συνομιλούσαν με κωδικοποιημένες φράσεις και σε αρκετές περιπτώσεις στην αλβανική διάλεκτο, ενώ χρησιμοποιούσαν και τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιημένες σε τρίτα πρόσωπα – «αχυρανθρώπους».

Ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναπτύξει παράλληλα και δίκτυο πελατών – μαθητών σε σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε περιοχές της Δυτικής και Βορειανατολικής Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικους. Από την μέχρι τώρα έρευνα μάλιστα έχει διαπιστωθεί πλήθος ανηλίκων στο πελατολόγιό τους

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1.785 γραμμάρια κάνναβης, 26 γραμμάρια κοκαΐνης, 31 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 51 ναρκωτικά δισκία, 35 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 14.040 ευρώ, 2 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, 2 πιστόλια και 3 φυσίγγια των 7,62mm, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 9 τρίφτες κάνναβης, 550 σακουλάκια αποθήκευσης ναρκωτικών, 8 μαχαίρια πολεμικού τύπου και σιδερογροθιά, ιδιόχειρες σημειώσεις με αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, διάφορα σήματα της ΕΛ.ΑΣ. και εθνόσημο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com