July 06, 2019

Ποιος είναι με δυο λόγια ο Σπύρος Βρεττός;

Είμαι ένας άνθρωπος που ζει με την οικογένεια του στην πόλη των Αχαρνών. Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, στα σχολεία της πόλης μας μαθήτευσα και αργότερα σπούδασα στο Ε.Μ.Π λαμβάνοντας δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ και διδακτορικό. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και έχω συνεχή παρουσία στα πολιτικά πράγματα από μικρός. Σίγουρα επηρεάστηκα σε αυτό από τον πατέρα μου, τον Ντίνο Βρεττό, που ήταν δήμαρχος της πόλης μέχρι το 1989 και αργότερα βουλευτής μέχρι το 2012. Είμαι συνειδητά ενταγμένος στον πολιτικό χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, και εκφράζομαι ελεύθερα ως μέλος του από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια ως και σήμερα. Διετέλεσα μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών την περίοδο 2006-2010 και σήμερα μετέχω στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι η πρώτη φορά που είστε υποψήφιος Βουλευτής;

Δεν είναι η πρώτη φορά, θεώρησα καθήκον μου να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ στη δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας του, όταν βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από οποιαδήποτε κομματική λογική ανέλαβε μόνο του το βάρος της εθνικής προσπάθειας για να ξεπεράσουμε την κρίση. Ήμουν υποψήφιος βουλευτής το 2015 και συνεχίζω με σκοπό η εκλογή μου να σηματοδοτήσει την ανανέωση των προσώπων, των ιδεών και των δυνατοτήτων του Κινήματος Αλλαγής.

Πιστεύετε πως ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να εκλέξει τον «βουλευτή» του;

Πιστεύω ότι οι δημότες των Αχαρνών έχουν την ευκαιρία και πρέπει να ενισχύσουν τους υποψηφίους της πόλης μας. Ως πόλη δεν εκπροσωπούμαστε στο βαθμό που μπορούμε στη Βουλή και αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη των θεμάτων που μας απασχολούν. Πολύ συχνά λέω ότι για τις Αχαρνές, θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε ως μια ομάδα, ανεξάρτητα από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε την πόλη μας που έχει μείνει πολύ πίσω. Οι πρώτοι που μπορούν να δώσουν το έναυσμα για κάτι τέτοιο, είναι οι δημότες με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα προβλήματα των Αχαρνών που ένας Βουλευτής θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να επιλυθούν;

Αν ο λαός των Αχαρνών με αναδείξει ως εκπρόσωπο του στη Βουλή, σκοπός μου είναι να ξεκινήσω μια “καταιγίδα” επερωτήσεων και κοινοβουλευτικού ελέγχου, για όλα τα θέματα που καίνε την πόλη μας. Αυτό λείπει σήμερα, κατά καιρούς εξαγγέλλονται ενέργειες από την πολιτεία υπέρ του Δήμου που αργότερα μένουν στα χαρτιά χωρίς να δίνεται λογαριασμός σε κανέναν. Από την εγκληματικότητα και τις προβληματικές υποδομές ως τα θέματα της ανάπτυξης και της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, θα είμαι εκεί με όλη μου τη δύναμη για να πάμε επιτέλους μπροστά. Επίσης, πολλά είναι τα προβλήματα σε επίπεδο κράτους που αν επιλυθούν θα βοηθήσουν την πόλη μας καθώς και όλη την Ανατολική Αττική. Χρειαζόμαστε δυναμική αστυνόμευση, ελαχιστοποίηση των κινδύνων από την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ετοιμότητα του συστήματος Πολιτικής Προστασίας, νέες και αποτελεσματικές μορφές κοινωνικής παρέμβασης και πολλά άλλα. Πάνω απ’ όλα βέβαια, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο, ψηφιακό κράτος που θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες που αναμένει ο σημερινός Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης.

Γιατί ΚΙΝ. ΑΛ;

Γιατί εμείς ξέρουμε να βάζουμε πρώτα το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων και το έχουμε αποδείξει. Αν τα υπόλοιπα κόμματα είχαν συνταχθεί εγκαίρως σε μια κοινή προσπάθεια, θα είχαμε βγει από την κρίση όπως το έκαναν άλλες χώρες. Αντίθετα εμείς, μετά από 10 χρόνια μνημονίων υπεστήκαμε τελικά μια μεγάλη εθνική ήττα, που αποτυπώνεται στις μακροχρόνιες δεσμεύσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα και στην υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας μας, που ξεκινάει ακριβώς από την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του τρίτου μνημονίου και σκοπεύει στην κοινωνική και οικονομική σύγκλιση της χώρας μας με τις πλέον ισχυρές χώρες της Ε.Ε.

Όπως στους ΟΤΑ έτσι πλέον και στην Βουλή η λέξη «συνεργασίες» είναι δεδομένη. Εσείς θα συνεργαζόσασταν με άλλες παρατάξεις;

Εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση συνεννόησης τόσο προς τη Ν.Δ όσο και προς το Σύριζα, πρόταση η οποία βασίζεται στην αλλαγή των όρων που έχουν συμφωνηθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα και στην αλλαγή της φύσης του υπερταμείου. Βεβαίως είμαστε ρεαλιστές, γνωρίζουμε ότι Σύριζα και ΝΔ δεν συμφωνούν με εμάς, έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να διατηρήσουν αυτές τις ασφυκτικές για την Ελλάδα δεσμεύσεις και ανταγωνίζονται στην προσπάθεια τους να φτιάξουν έναν νέο δικομματισμό. Δεν είναι λύση η αυτοδυναμία της ΝΔ, δεν είναι εγγύηση ένας ισχυρός εκλογικά αλλά σαθρός πολιτικά Σύριζα. Μετά τις εκλογές και αφού έχει εκφραστεί ο Ελληνικός λαός, αν τεθεί ζήτημα συνεργασιών θα το εξετάσουμε με αίσθημα Εθνικής ευθύνης και στα πλαίσια της απόφασης μας για διακριτή και αυτόνομη πορεία.

Γιατί ένας ψηφοφόρος να ψηφίσει Σπύρο Βρεττό;

Δεν αποδέχομαι να ζω σε μια χώρα δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, στις γνώσεις και τις δεξιότητες της νέας γενιάς, ξέρω επίσης την αξία που έχουν οι εμπειρίες των μεγαλύτερων. Δεν θέλω η κόρη μου και ο γιος μου, που τώρα είναι στο δημοτικό, να προβληματιστούν μεγαλώνοντας αν θα μείνουν ή όχι στην Ελλάδα, για να φτιάξουν τη ζωή τους. Τώρα χρειάζεται νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, να αναλάβουν την ευθύνη του μέλλοντος, ώστε η Ελλάδα να αλλάξει επιτέλους σελίδα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com