December 17, 2018

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τα νέα στελέχη που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες ξεκίνησαν με δύο Μενιδιάτες. Ο Γιάννης Κασσαβός έδωσε τα χέρια με τους Σταμάτη Βρεττό και Τάκη Παπαχρήστο οι οποίοι μπήκαν δυναμικά στον... πολιτικό χορό δημοσιεύοντας μάλιστα ήδη τις απόψεις τους για την κατάσταση στον Δήμο Αχαρνών, την γνώμη τους για τον νυν Δήμαρχο αλλά και τους λόγους που τους οδήγησαν στην συστράτευση τους μαζί του.

Σταμάτης Βρεττός: Σημαντικά έργα, αλλά και πολλές μικρές παρεμβάσεις στην πόλη μας.

Η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα έχει πάρει εδώ και χρόνια διαστάσεις μεγαλούπολης, αλλά δυστυχώς οι υποδομές της δεν ακολούθησαν τη ραγδαία αύξηση των οικιών και του πληθυσμού. Τα οικονομικά του Δήμου, είχαν επιβαρυνθεί διαχρονικά με Δάνεια και Οφειλές τα οποία δυστυχώς δεν είδαμε ποτέ να επενδύονται στην καθημερινότητα μας μέσα από έργα πνοής για τον τόπο μας.

Κι όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτή η κατάσταση αλλάζει, μέσα από τη σκληρή δουλειά και την άοκνη προσπάθεια του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού και της δημοτικής του ομάδας. Δεν είναι μόνο το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του δήμου, η ανελλιπής καταβολή των δανειακών υποχρεώσεων (τόκων και τοκοχρεολυσίων) αλλά και η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προηγούμενων ετών. Σημειώθηκε επίσης ασύλληπτα μεγάλη αύξηση έργων υποδομών τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής (μιλάμε για αύξηση συνολικού προϋπολογισμού έργων της τάξης του… +3.200,00%).

Είναι όμως και οι μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στην καθημερινότητά μας, όπως η ανάπλαση της οδού Παγκάλου και της οδού Λιοσίων, η ανάπλαση της πλατείας Καράβου αλλά και η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αχαρνών. Ειδικότερα η Κεντρική πλατεία, με πολύ χαμηλό κόστος, από μια αποπνικτική και μάλλον αδιάφορη πλατεία, έγινε μια πλατεία αφορμή για μια ευχάριστη βόλτα και για συναντήσεις με φίλους. Η αποτελεσματικότητα και ο χαρακτήρας του Δημάρχου Γιάννη Κασσαβού και της δημοτικής του ομάδας, με παροτρύνουν και με εμπνέουν να συμμετάσχω και εγώ ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και να μοιραστώ την αγωνία τους για το αύριο της πόλης μας.

*Ο Σταμάτης Βρεττός είναι γέννημα θρέμμα Μενιδιάτης, είναι παντρεμένος με την Γιούλα Δαμάσκου και έχει δυο παιδιά. Εργάζεται στην εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA ΑΕ .

 

......................

Τάκης Παπαχρήστου: Σε τελικό στάδιο τα Αντιπλημμυρικά Έργα στον Δήμο Αχαρνών

Η διοίκηση Κασσαβού παρουσίασε συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών, το οποίο αναφέρει ότι: Από τι στιγμή που ο Δήμος Αχαρνών δεν διαθέτει αντιπλημμυρικούς αποδέκτες απορροής, δηλαδή διευθετημένα ρέματα που να μπορούν να δεχτούν όμβρια ύδατα, η ιδανικότερη λύση για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών είναι οι ανασχέσεις υδάτων μέσω δεξαμενών ανάσχεσης, ενώ στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό - η διοίκηση Κασσαβού - εισήγαγε για πρώτη φορά τα έργα ορεινής υδρονομίας στην Πάρνηθα, δηλαδή φράγματα ανάσχεσης υδάτων. Η διοίκηση Κασσαβού κατάφερε ώστε η Αντιπλημμυρική Μελέτη με τίτλο "Οριστική Μελέτη Συλλεκτήρα Σ2 και Δεξαμενής Ανάσχεσης Δ2 στον παλαιό οικισμό του Δήμου Αχαρνών" συνολικού όγκου ανάσχεσης 14.000 m³ και προϋπολογισμού του έργου 7.504.000 ευρώ, που κατέθεσε ο Δήμος Αχαρνών στην Περιφέρεια Αττικής εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής 2018.

Η διοίκηση Κασσαβού αποδεικνύει ότι έχει την πολιτική βούληση, αλλά και τη δυνατότητα να λύσει χρονίζοντα προβλήματα στον Δήμο Αχαρνών. Το έχει αποδείξει άλλωστε και στην πράξη, με την Αποχέτευση ακαθάρτων στον Κόκκινο Μύλο, έργο το οποίο Μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και ολοκληρώνεται επί διοίκησης Κασσαβού. Σε ανθρώπους, των ενεργειών, των δράσεων και των πράξεων, όπως είναι ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός και η δημοτική του ομάδα, είναι ξεκάθαρη η αμέριστη και η δυναμική στήριξή μου.

*Ο Τάκης Παπαχρήστου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο τω Κατασκευών Κτιρίων και έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com