December 29, 2016

Μέσα έπεσαν στις προβλέψεις τους οι μετεωρολόγοι καθώς από τα ξημερώματα στα λευκά έχουν ντυθεί τα βόρεια προάστια της Αττικής, με τον Δήμο Αχαρνών σε κάθε συνοικία του να είναι κι αυτός χιονισμένος! Απ' άκρη σε άκρη κάθε γειτονιά έχει δει "άσπρη μέρα" και όχι μόνο οι βόρειες συνοικίες. Φυσικά ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού βρίσκεται σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόπη, Πανόραμα, Αμυγδαλέζα, Αγ. Παρασκευή, ενώ ο δρόμος προς την Πάρνηθα παραμένει κλειστός. Στους δρόμους από τις 4 τα ξημερώματα βρίσκεται και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός που επιβλέπει τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου τα οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες καταβάλλουν τα μέγιστα ώστε να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Πολυμενέα χτες πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη της Υ. Π. Π. του Δήμου με τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να οργανωθούν τα συνεργεία του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων σφοδρών καιρικών φαινομένων τα οποία, σύμφωνα με την ΕΜΥ θα εκδηλώνονταν κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και θα διαρκέσουν μέχρι τις απογευματινες ώρες του Σαββάτου.

Από χτες υπάρχουν εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου, σε επιφυλακή καθ' όλη την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτο καιρικό γεγονός. Συγκεκριμένα θα γίνονται συνεχείς περιπολίες στους δρόμους των βόρειων κυρίως περιοχών, αλλά και όπου χρειαστεί. Στις 04:00 ξεκίνησαν τα συνεργεία, τρία οχήματα του Δήμου και δύο οχήματα ιδιώτη, άρχισαν να καθαρίζουν τους κεντρικούς δρόμους και να ρίχνουν αλάτι όπου χρειαστεί. Αλάτι οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν στην Κοινότητα Θρακ/νων, στο 2ο Δ. Σ., στην Αγία Τριάδα, πλατεία Βαρυμπόμπης και στην Αγία Παρασκευή. Οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται και να καταθέτουν τα αιτήματα τους στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου: 2132072300

Να θυμίσουμε πως θερμαινόμενες αίθουσες υπάρχουν στον Δήμο Αχαρνών στο 1ο, 2ο και 3ο ΚΑΠΗ Αχαρνών καθώς και στην Αίθουσα Εκθέσεων εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Στον Δήμο Αχαρνών λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενες αίθουσες:

- 1ο ΚΑΠΗ (πλατεία Αγ. Νικολάου, παλαιό Δημαρχείο), τηλ: 210 2402122

- 2ο ΚΑΠΗ (Κουρμούση και Ωρωπού 5) τηλ.: 210 2449320

- 3ο ΚΑΠΗ (Κεφαλληνίας και Φιλαδελφείας 217) τηλ.: 210 2387582

- Αίθουσα Εκθέσεων Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας και Μπόσδα), τηλ.: 213-2072300-2

Επίσης έχουν καθοριστεί 7 ανοιχτά σημεία απόθεσης αλατιού, σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό όπου μπορούν οι κάτοικοι να προμηθεύονται αλάτι.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com