October 15, 2018

Χρηματοδοτήσεις για, έργα υποδομών, μηχανήματα έργου, ληξιπρόθεσμες οφειλές και διαχείριση απορριμμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 12.483.945,71€ «πέφτουν» στον Δήμο Αχαρνών μετά από πολύ τρέξιμο και κόπο! Ανάσα φαίνεται πως θα δώσει στην πόλη μας τόσο από άποψη έργων όσο όμως και σε οικονομικό τοπικό επίπεδο η εισροή περίπου 12,4 εκατομμυρίων ευρώ που έρχονται το προσεχές διάστημα. Η ικανοποίηση του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού από τα εκατομμύρια που θα έρθουν ωστόσο δεν του βάζει… φρένο. Μαζί με τους συνεργάτες του προσπαθεί να αντλήσει όσα περισσότερα κονδύλια μπορεί για τον Δήμο Αχαρνών σε μία περίοδο που έχουν «ανοίξει» οι κάνουλες τόσο των έργων όσο και των χρημάτων.
Καλωσήρθες «ΦΙΛΟΔΗΜΕ»>….
Ο Φιλόδημος ΙΙ μπαίνει με το δεξί στην πόλη των Αχαρνών φέρνοντας γεμάτα σακιά με έργα που αγγίζουν τα 1,347 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Αχαρνών έχει στείλει τους φακέλους και αναμένει τις θετικές, όπως όλα δείχνουν, απαντήσεις, στην χρηματοδότηση των έργων.
Συγκεκριμένα έχουν παρθεί ήδη αποφάσεις για την αποδοχή χρηματοδότησης από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ για τα εξής έργα:
• "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ" - Προϋπολογισμού 276.000 €
• "ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ - Προϋπολογισμού 576.800 €
• "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ Ή/ΚΑΙ ΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ" - Προϋπολογισμού 195.000 €
• "Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση" - Προϋπολογισμού 300.000 €
Αναμένεται λοιπόν η έναρξη τους που θα ανακουφίσει το σύνολο των δημοτών καθώς όπως διαπιστώνουμε είναι έργα που στόχο έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ούτε την έλλειψη παιδικών χαρών, ούτε όμως και την σπουδαιότητα της συνεχούς συντήρησης των σχολικών κτιρίων που μετρούν ήδη 108 μονάδες! Φυσικά η προμήθεια μηχανημάτων έργου θα δώσει ανάσα στην αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ τα έργα ύδρευσης θα ανακουφίσουν περιοχές που εν έτει 2018 δεν έχουν πρόσβαση σε νερό καλής ποιότητας.
Οι ωραίοι δεν έχουν… χρέη!
Αν και ο Δήμος μας βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μας επιχορηγήσει με 8,3 εκατομμύρια ευρώ δείχνει πως είμαστε καλοί «νοικοκύρηδες» και κάπως έτσι μας επιβραβεύει ξοφλώντας μας τα χρέη του παρελθόντος! Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ως επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου μας αποφάσισε να μας επιχορηγήσει με το ποσό των 8.336.145,71€!!! Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι θα πέσει χρήμα στην αγορά των Αχαρνών καθώς θα πληρωθούν παλιά «φέσια» του Δήμου Αχαρνών προς προμηθευτές κλπ οφειλέτες.

2,8 εκ. ευρώ για την σωστή διαχείριση των αποβλήτων μας!
Ο Δήμος Αχαρνών έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότης στις 31/8/2016 στο ΕΠ "Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον κι αειφόρος ανάπτυξη" προϋπολογισμού 2.800.000 €
Η πρόταση του δήμου Αχαρνών έχει περάσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής επιτυχώς και βρίσκεται στον έλεγχο τεχνικής αξιολόγηση που αφορά τον προϋπολογισμό του έργου. Σε σειρά προτεραιότητας αξιολόγησης: 6ος από τους 66 δήμους της Αττικής και 32ος από τους 325 δήμους της χώρας.
Ένας από τους βασικότερους άξονες του Τοπικού Σχεδίου του Δήμου Αχαρνών αφορά στην υλοποίηση των δράσεων για τη χωριστή συλλογή υλικών μέσω της δημιουργίας:
- Κεντρικού Πράσινου Σημείου, ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε επίπεδο δήμου με συλλογή ογκωδών ανακυκλώσιμων
- Πράσινων Σημείων Συλλογής. Κέντρων Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης στη Διαλογή στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ)"
- Συλλογή και μεταφορά βιο-αποβλήτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com