November 21, 2017

Πρόβλεψη για ακόμη υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα θα εγγράψει το υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό του 2018 ο οποίος κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Για το 2017, η πρόβλεψη αναθεωρείται στο +2,4% ακόμη και μετά τη δαπάνη για το κοινωνικό μέρισμα που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή ενώ για το 2018 ο πήχης ανεβαίνει στο +3,8% πάνω από τον μνημονιακό στόχο του 3,5%. προς τα κάτω αναθεωρείται η πρόβλεψη για το ΑΕΠ του 2017 (+1,6% ανάπτυξη αντί για +1,8%) ενώ για το 2018 ο πήχης διαμορφώνεται στο +2,5%. Στα 50,5 δισ. ευρώ τα καθαρά έσοδα του 2018 με αύξηση 1,8 δισ.

November 21, 2017

Είναι συλλέκτες έργων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ και φιγουράρουν στην λίστα με τους 200 μεγαλύτερους του κόσμου. Ο λόγος για πέντε Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, που έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά για να αποκτήσουν ένα πίνακα του Πικάσο ή του Βαν Γκογκ και ξοδεύουν ακόμη περισσότερα χρήματα για την συντήρηση τους από τις φθορές και την προστασία τους από τις κλοπές. 

November 21, 2017

Ακόμη και τιμολόγια από την Ουγγαρία, την Κύπρο ή την Βουλγαρία βάζει φέτος στο στόχαστρο ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών. Αργά χθες, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η λίστα με τις χώρες που θεωρούνται «φορολογικοί παράδεισοι» τόσο για την περυσινή χρονιά όσο και για την φετινή. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι οι συναλλαγές με εταιρείες στις 43 χώρες που δημοσιεύονται, δεν θα λαμβάνονται υπόψη ως επαγγελματικές δαπάνες παρά μόνο αν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έχουν στα χέρια τους τα τιμολόγια, αποδείξουν την «αυθεντικότητα» της συναλλαγής.

November 20, 2017

Αποσαφηνίστηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει τις προϋποθέσεις χορήγησης όσο το δυνατόν πιο δίκαιες, η κυβέρνηση εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια προσέθεσε και νέα: περιουσιακά, υπόλοιπο καταθέσεων, τόπο διαμονής, ασφάλιση στον ΕΦΚΑ κλπ. Μέχρι και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης υπάρχει προκειμένου να αποκλειστεί από τη λίστα των δικαιούχων ο κάθε …τυχαίος. Αναλυτικά, ο κατάλογος με τα κριτήρια έχει ως εξής:

November 20, 2017

 
Σύμβαση αμοιβαίας προμήθειας αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών υπέγραψαν η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ρωσίας Rosneft και η ελληνική Motor Oil για τα επόμενα πέντε χρόνια.

November 20, 2017

Πόλο έλξης για επενδυτές αναμένεται να αποτελέσουν οι μαρίνες σε Άλιμο και Χίο. Από το ΤΑΙΠΕΔ επαναπροκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση, για διάστημα τουλάχιστον 35 ετών, των μαρινών Αλίμου και Χίου. Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση θα είναι σε δύο στάδια. Για τη μαρίνα Αλίμου οι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ για τη μαρίνα Χίου στις 18 Ιανουαρίου.

November 20, 2017

 
Σε μείωση του προσωπικού αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες, προκειμένου να καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τα επικείμενα stress tests.Ο νέος γύρος συρρίκνωσης αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018, ενώ η πορεία της οικονομίας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ευελιξία του κλάδου όσον αφορά στην αξιοποίηση άλλων εργαλείων, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

November 20, 2017

Οπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς, ο οποίος συντόνισε τις εργασίες του Συνεδρίου, άρχισε η δήμευση ακινήτων περιουσιών από το Δημόσιο ως μέρος της διαδικασίας κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου

November 20, 2017

Η ανταλλαγή δεν θα επηρεάσει σε γενικές γραμμές το ελληνικό χρέος και τη μέση διάρκειά του, αλλά θα μετατρέψει τα χαμηλής ρευστότητας ομόλογα του PSI σε πιο ρευστούς τίτλους αναφοράς

Σελίδες

Advertisement

Newsletter  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com