June 22, 2018

Ύστερα από μια συνεδρίαση η οποία ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια τα ξημερώματα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για τη ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας. «Με τα μέτρα που λαμβάνουμε, το ελληνικό χρέος είναι πλέον βιώσιμο» είπε τα ξημερώματα ο επικεφαλής του Eurogroup Μ. Centeno παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της συμφωνίας.
 

June 21, 2018

 
Σε λίγους μήνες το αναξιοποίητο, έως σήμερα, κτίριο που στεγαζόντουσαν οι εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) θα μετατραπεί σε κέντρο εμπορίου και ψυχαγωγίας, καθώς η Lamda Development, που έχει αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της επικαρπίας της έκτασης για 90 χρόνια, εξασφάλισε την έγκριση δόμησης για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall.
Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

June 21, 2018

Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών και τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία για την αναχρηματοδότηση δανεισμού ύψους 1,4 δισ. ευρώ της ΔΕΗ.
Το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού αναχρηματοδοτείται με χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το υφιστάμενο και με πρόβλεψη για περαιτέρω μείωση αν υπάρξουν έκτακτες αποπληρωμές με διάθεση εσόδων από πώληση παγίων, διατύπωση που παραπέμπει στα έσοδα από την πώληση λιγνιτικών μονάδων.

June 21, 2018

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα. Η συνεδρίαση του EWG ολοκλήρωθηκε και οι υπουργοί Οικονομικών έχουν ήδη στα χέρια τους το προσχέδιο της συμφωνίας το οποίο περιλαμβάνει όλα τα ανοικτά θέματα: μεταμνημονιακή εποπτεία, μέτρα για το χρέος, στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για την περίοδο έως το 2060 κλπ. Το προσχέδιο της συμφωνίας -το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η "Καθημερινή" προβλέπει τα εξής:

June 21, 2018

 
 
Την εξαγορά της NRG Trading House (του ομίλου Χανδρή), που δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από το 2012, ανακοίνωσε η Motor Oil.
Η εξαγορά δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

June 21, 2018

Είναι δεδομένο. Υπάρχει ως αναφορά και στο κείμενο συμμόρφωσης που συνέταξαν οι θεσμοί μετά την ολοκλήρωση των 88 προαπαιτούμενων αλλά και στο κείμενο της μεταμνημονιακής εποπτείας της χώρας. Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πρέπει να τροποποιηθούν ξανά στη διετία 2019-2020 ενδεχομένως και πάνω από μια φορές. Αυτή τη φορά, φαίνεται ότι η προσοχή θα εστιαστεί στο να πάψουν να υπάρχουν τιμές ζώνης των 550-600 ευρώ καθώς αυτές οι τιμές ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα δεδομένου ότι μόνο η κατασκευή ενός τετραγωνικού μέτρου κτίσματος κοστίζει τουλάχιστον 800-900 ευρώ.

June 21, 2018

 
Στο «μικροσκόπιο» του ελεγκτικού μηχανισμού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν οι καταθέσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να συγκρίνονται με τα δεδομένα που τηρεί στο εσωτερικό η φορολογική διοίκηση, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου απόκρυψης εισοδημάτων και της φοροαποφυγής.

June 21, 2018

 
Μπήκαν τελικά οι υπογραφές για τη συμφωνία εξαγοράς του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των δύο εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας ΝΗΡΕΑΣ και ΣΕΛΟΝΤΑ από τον όμιλο Andromeda.

June 21, 2018

Νέα δεδομένα στην κούρσα διεκδίκησης της Forthnet. Με δύο υποψηφίους, το σχήμα Vodafone-Wind και το Antenna Group συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της συμμετοχής που κατέχουν οι πιστώτριες τράπεζες στο μετοχικό κεφάλαιο της Forthnet.
 

June 20, 2018

Aνθεκτικός αποδείχθηκε o κλάδος τροφίμων και ποτών στη διάρκεια της κρίσης σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, διατηρώντας τον κύκλο εργασιών του κοντά στα 15 δισ. ευρώ και αυξάνοντας έτσι τη συνεισφορά του στις συνολικές πωλήσεις του επιχειρηματικού τομέα στο 7% το 2017 από 5% το 2008.
Όπως σημειώνεται στη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, βασικό στήριγμα για τον κλάδο τροφίμων και ποτών κατά την τελευταία δεκαετία ήταν οι εξαγωγές, οι οποίες με αύξηση 45% περιόρισαν την επίδραση της ελαφρά πτωτικής εγχώριας κατανάλωσης (-11%).

Σελίδες

Advertisement

 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com