July 23, 2017

  Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στο ΔΝΤ για να υπογραφεί ένα ακόμη μνημόνιο με ημερομηνία λήξης της 30η Αυγούστου, το ΔΝΤ έκανε το αίτημα αποδεκτό, το μνημόνιο ουσιαστικά θα ενεργοποιηθεί όσον αφορά στο σκέλος των υποχρεώσεων που θα πρέπει να εκπληρώσει η Ελλάδα αλλά στο κομμάτι των δικαιωμάτων –την εκταμίευση του ποσού των 1,6 δις. ευρώ και τη διευθέτηση του χρέους- τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο. Όλα πλέον θα κριθούν μετά τις γερμανικές εκλογές αλλά και μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης στην Γερμανία.

July 23, 2017

Ως «μάννα εξ’ ουρανού» περιμένουν χιλιάδες οφειλέτες τόσο των τραπεζών όσο και του δημοσίου, το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμού προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ακόμη και σε 120 δόσεις. Τα εγκαίνια αναμένονται στις αρχές Αυγούστου  ενώ ημέρα με την ημέρα, τα εμπλεκόμενα υπουργεία αλλά και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που έχει αναλάβει το φιλόδοξο πρόγραμμα, συμπληρώνουν τα «κενά» για να είναι όλα έτοιμα εν μέσω θερινής ραστώνης.

July 23, 2017

Σε μαζικές πωλήσεις κόκκινων δανείων προετοιμάζονται να προχωρήσουν οι συστημικές τράπεζες το 2018, προτιμώντας τα λάβουν τα χαμηλά τιμήματα που ξεκινούν από το 2% με  10% της αξίας τους από το να σηκώνουν άλλο το βάρος τους. Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης-πιλότο πακέτου 1,5 δις. ευρώ κόκκινων δανείων από την Eurobank μέσα στο φθινόπωρο, έρχονται πωλήσεις δανείων 3 δις., σύμφωνα με πληροφορίες,  από τις άλλες τρεις τράπεζες με τους διαγωνισμούς να τοποθετούνται από τις αρχές του χρόνου.

July 22, 2017

Μεγάλες διαστάσεις είχε αρχίσει να παίρνει το φαινόμενο συνδρομητές να «φεσώνουν» τη μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και μετά να μεταφέρονται στην επόμενη. Οι εταιρείες συνασπίστηκαν για να βρουν λύση και το αποτέλεσμα ήταν η ΤΗΕΓΝΟΥΣ. Ένας φορέας ο οποίος θα λειτουργεί όπως και το «Τειρεσίας» των τραπεζών. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται από Δευτέρα και ο τρόπος λειτουργίας περιγράφεται στις ακόλουθες ερωτήσεις και απαντήσεις

July 22, 2017

 Την προηγούμενη εβδομάδα, κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα νέα ποσά υπολογισμού των παραβόλων που θα πρέπει να πληρώνουν όσοι εξακολουθούν να έχουν ανασφάλιστο όχημα. Έτσι υπό την πίεση των επιβαρύνσεων που μπορεί να φτάσει και στα 250 ευρώ, οι οδηγοί εξακολουθούν να αναζητούν τη φθηνότερη λύση. Σε αυτό το πλαίσιο, γεννήθηκε και η ιδέα να ασφαλίζονται τα οχήματα με το… χιλιόμετρο. Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα: πόσο κοστίζει και πώς θα μαθαίνει η εταιρεία τα χιλιόμετρα.

July 22, 2017

Περίπου 6,1 εκατομμύρια δηλώσεις συγκεντρώθηκαν με την παρέλευση της φετινής προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Παρά τις μεγάλες αυξήσεις φορολογικών συντελεστών, δεν φαίνεται να υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση των φορολογικών εσόδων. Τα πρώτα στοιχεία μαρτυρούν ότι για μια ακόμη χρονιά είμαστε αντιμέτωποι με τη μείωση των εισοδημάτων.

July 21, 2017

Νέες αδειοδοτήσεις εταιριών διαχείρισης «κόκκινων» δανείων αναμένονται τις προσεχείς ημέρες από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τη ροή των αδειών να επιταχύνεται συνεχώς.

July 21, 2017

Να διενεργηθεί νέος κύκλος τεστ αντοχής -γνωστά σε όλους ως stress tests – στις ελληνικές τράπεζες πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM, τον Αύγουστο του 2018, ζητά το ΔΝΤ στην Έκθεση Βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας.
 

July 21, 2017

Σημάδια μεταστροφής εμφανίζει η κτηματαγορά με τη ζήτηση για ακίνητα να εμφανίζει δειλά σημάδια αύξησης κυρίως από ξένους αγοραστές - επενδυτές.
Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς, λόγω της αυξητικής τάσης για αγορές κυρίως παλαιών ακινήτων σε αστικά κέντρα, αλλά και σε τουριστικές περιοχές.
 

July 21, 2017

Το ελληνικό χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο. Οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξεως των 10 δις. ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της και να μην ξεπεράσει το πλαφόν χρέους το οποίο ορίζεται στο σημερινό επίπεδο χρέους της κεντρικής κυβέρνησης. Αν βγει η Ελλάδα στις αγορές, το επιτόκιο με το οποίο θα δανείζεται μπορεί να φτάσει στο 6%. Η ανάπτυξη δεν θα ξεπεράσει το 1% κατά μέσο όρο μετά το 2022. Ποιο «μαύρη» δεν θα μπορούσε να είναι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σελίδες

Advertisement

Newsletter  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυνση: Παπαδημητρίου 1, κεντρική πλατεία Αχαρνών

ΤΚ: 13671

Τηλ. επικοινωνίας - FAX : 2102400955

Email: acharnorama@gmail.com